Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nové zistenia v prípade smrti dvojročného chlapčeka. Obvinený otčim sa postavil pred sudcu
Zdielať na

Nové zistenia v prípade smrti dvojročného chlapčeka. Obvinený otčim sa postavil pred sudcu

KOŠICE / Hrôzostrašné zistenia zo zabitia len 2-ročného dieťaťa z miestnej osady v Košiciach. 19-ročný Jaroslav zaútočil na chlapčeka tak, že mu spôsobil zranenia hlavy, na ktoré v nemocnici podľahol. V piatok 10. marca násilníka predviedli pred súd.

Sudca okresného súdu obvineného vzal do väzby, a to z preventívnych dôvodov, aby nepokračoval v trestnej činnosti. "Okresný prokurátor Košice 2 svoj návrh na podanie väzby odôvodnil tým, že obvinený bude pokračovať v násilnej trestnej činnosti vzhľadom na jeho doterajšie agresívne správanie," informoval Peter Koromház, zástupca hovorkyne Krajskej prokuratúry v Košiciach.

Podľa zistení TV JOJ mladík dvojročného chlapčeka týral tak, že mu stúpal po hlave a hodiť ho mal dokonca aj o zem. Nebolo to prvýkrát. "My sa s nimi nestýkame, lebo dobre vieme, aká je to rodina. Oni sú problematickí," uviedol obyvateľ miestnej osady. V minulosti si už aj odpykal trest za týranie blízkej osoby, pravdepodobne jeho 16-ročnej družky. Prednedávnom z väzenia vyšiel, no na slobode dlho nezotrval.

So svojou 16-ročnou družkou a troma deťmi žijú v osade v blízkosti takzvanej malej stanice na Jarmočnej ulici. To bolo aj miesto, odkiaľ previezli malého chlapčeka do nemocnice, kde na následky zranení a krvácania do mozgu zomrel. V prípade dokázania viny mu hrozí až 12-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy