Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Skupina tínedžeriek prepadla staršieho muža, zbili ho a okradli
Zdielať na

Skupina tínedžeriek prepadla staršieho muža, zbili ho a okradli

HUNCOVCE / Ešte nie sú plnoleté a už ich vinia z lúpeže. Pri osade v Huncovciach prepadla skupina piatich tínedžeriek 57-ročného muža. Jedna z nich má iba 13 rokov.

"Okresný vyšetrovateľ v Kežmarku vzniesol obvinenie voči štyrom slečnám vo veku 15 a 14 rokov z obce Huncovce zo zločinu lúpeže. Jedna 13-ročná slečna nie je trestnoprávne zodpovedná," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

"V stredu 8. marca podvečer na železničnom nástupišti v obci Huncovce tieto slečny pribehli k 57-ročnému miestnemu mužovi a začali na neho kričať, aby im dal peniaze," informovala Ligdayová. Muž im odvetil, že žiadne peniaze nemá a dievčatá vyzval, aby mu dali pokoj. Tie ho však nepočúvali. Muža strhli na zem, kde ho bili a kopali do celého tela. "Z bundy mu vzali puzdro, v ktorom mal muž osobné doklady, z nohavíc mu vzali mobilný telefón a z vaku potraviny," uviedla Ligdayová. Po tomto vyčíňaní ušli.

Napadnutý muž pri útoku utrpel viacero povrchových poranení a odrením. "Obvinené osoby sú stíhané na slobode," uzavrela Ligdayová. Aj keď muž neutrpel žiadne vážne zranenia, otec jednej z dievčat je na ňu poriadne nahnevaný. Podľa neho je ustriehnuť tínedžerov veľmi ťažké. "Nedáme si s nimi rady. Robia si, čo chcú," povedal otec obvinenej.

Pravdou ale je, že v osade už nepôsobí rómska hliadka, ostal iba jej vedúci. On i bývalý člen sú presvedčení o tom, že tento prípad priamo súvisí s jej zrušením. Tentokrát ešte policajtom pomohli s identifikovaním páchateľky, táto spolupráca už ale nebude. Napätie stúpa a chlapi majú obavy, že situácia sa bude zhoršovať. "Vedia o tom, že sme skončili, tak si už dovoľujú. Za tie roky sme mali vybudovaný rešpekt, ale teraz to padne," uviedol Ladislav Polhoš, vedúci bývalej občianskej hliadky v Huncovciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy