Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z miesta tragickej nehody si odniesli mobil nebohého vodiča. Usvedčilo ich video, ktoré sami nakrútili
Zdielať na

Z miesta tragickej nehody si odniesli mobil nebohého vodiča. Usvedčilo ich video, ktoré sami nakrútili

OKRES TREBIŠOV / Kým záchranné zložky pomáhali pri tragickej kolízii auta s kamiónom, muž to neváhal naživo vysielať na sociálnej sieti. Zvláštne správanie predviedla aj jeho spolujazdkyňa. Na mieste našla mobil muža, ktorý pri nehode prišiel o život. Zobrala ho a navrhla, aby ho odniesli do záložne.

​Stalo sa to na rovnom úseku cesty. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že osobné auto prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s kamiónom. Ten išiel podľa tempomatu rýchlosťou 89 km/h. Šofér síce trúbil a brzdil, no nárazu sa vyhnúť nedokázal. 57-ročný vodič osobného auta sa viezol sám. Zraneniam na mieste podľahol. "Vodič nákladného auta bol podrobený dychovej skúške, ktorá ale prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila," uviedla hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Lenka Ivanová. Polícia po zadokumentovaní začala stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Od tragickej udalosti prešli už dva mesiace

Policajtov ale táto kolízia zamestnáva stále. V kolóne áut, ktorá zostala stáť pred miestom zrážky, boli totiž aj muž a žena z Trebišovského okresu. A kým muž neváhal okolnosti nešťastia vysielať na živo na sociálnej sieti, žena mala podľa polície iné záujmy. "36-ročná žena našla na mieste nehody mobil, ktorý patril nebohému vodičovi. Povedala o tom 53-ročnému mužovi. Dohodli sa, že ho dajú do záložne," opísala hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Jana Mésarová.

Cestou do Trebišova si podľa polície uvedomili, že nekonajú správne a že sa môžu dostať do problémov. Nájdený mobil preto namiesto záložne odniesli na políciu. Video, ktoré streamovali naživo, ich ale usvedčilo. Za toto počínanie dvojica čelí obvineniu z trestného činu zatajenia veci formou spolupáchateľstva. "Obvineným osobám za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí až jeden rok vo väzbe. Z ľudského hľadiska je takéto konanie nemorálne a zároveň veľmi smutné," dodala Mésarová.

Okolnosti samotnej tragédie policajti stále prešetrujú. Čakajú na výsledky znaleckých skúmaní z rôznych odvetní. Tie by mali upresniť, kto pri zrážke pochybil.

Video z miesta tragédie, ktoré dopomohlo usvedčiť obvinených si pozrite tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy