Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dôchodcu pri prechádzaní cez koľajnice zrazil rýchlik. Stalo sa to len pár metrov od podchodu pre chodcov
Zdielať na

Dôchodcu pri prechádzaní cez koľajnice zrazil rýchlik. Stalo sa to len pár metrov od podchodu pre chodcov

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Na priecestí v Kysuckom Novom Meste sa v stredu 8. marca ráno stalo nešťastie, pri ktorom zahynul 82-ročný muž. Koľajniciam sa pritom mohol veľmi jednoducho vyhnúť. Zlé rozhodnutie sa mu stalo osudným.

​Žiaľ, starší muž túto nehodu neprežil. Prechádzal cez chránené železničné priecestie priamo v Kysuckom Novom Meste v čase, keď boli spustené závory a výstražné signalizačné zariadenie upozorňovalo, že sa blíži vlak. "Môžeme potvrdiť, že v ranných hodinách došlo na železničnom priecestí v Kysuckom Novom Meste k stretu rýchlika a chodca," informovala Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. "Došlo k zrazeniu a usmrteniu civilnej osoby, ktorá sa neoprávnene nachádzala v koľajisku," uviedla Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky.

Muž, ktorý pri tejto nehode zomrel, pritom mohol prejsť cez podchod, ktorý je hneď vedľa priecestia. Miestni však vravia, že mnohí ľudia tadiaľ neradi chodia a často pritom riskujú vlastný život. "Podchod nie je veľmi dobrý, tak chodia radšej cez tie koľaje," uviedla miestna obyvateľka. Podľa obyvateľov sú schody v podchode v zime šmykľavé a zle sa po nich chodí. 

"Nehodová udalosť spôsobila meškanie šiestich vlakov v trvaní 5 až 124 minút," doplnila hovorkyňa ŽSR. Pri rannej tragédii prišiel o život dôchodca, ktorý dlhé roky pomáhal ľuďom ako všeobecný lekár. "Bol to ozaj výborný človek, ohľaduplný, snažil sa ľuďom pomáhať. Nikoho neodbil bez toho, aby mu neporadil," opísala muža miestna obyvateľka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy