Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rodinná tragédia: O život prišiel otec, matka a ich dcéra
Zdielať na

Rodinná tragédia: O život prišiel otec, matka a ich dcéra

VALAŠSKÉ MEZIŘIČÍ / V byte vo Valašskom Meziříčí na Vsetínsku násilne zomreli dve ženy a jeden muž. Podľa zistení polície, ktorá prípad preveruje od utorkového popoludnia, išlo o 57-ročnú matku s 25-ročnou dcérou a tiež 60-ročného otca. Prípad kriminalisti predbežne kvalifikovali ako viacnásobnú vraždu a samovraždu. V tlačovej správe to dnes uviedla krajská policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová.

Podľa polície ide o rodinnú tragédiu. "Miesto činu do skorých ranných hodín prehľadávali kriminalisti. Na mieste bol aj súdny lekár. Teraz čakáme na výsledky súdnej pitvy a naďalej vykonávame úkony trestného konania," uviedla Kyšnerová.

Dve niekoľkonásobné vraždy sa na Vsetínsku stali tiež vlani. V rodinnom dome v Lúčke usmrtil 24. apríla 31-ročný muž svoju ženu a ich tri malé deti vo veku do päť rokov. Potom podľa zistení polície nožom podrezal aj seba a nakoniec spôsobil výbuch domu. Obvinenému mužovi hrozí 15 až 20 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest. Trojnásobná vražda sa stala 3. augusta v rodinnom dome v Rožnove pod Radhoštěm, kde muž zastrelil svoju družku, ich dve deti predškolského veku a následne seba. Polícia prípad kvôli úmrtiu páchateľa odložila.

V Česku sa vlani podľa policajných štatistík stalo 150 vrážd, o 45 viac ako predvlani. Takmer polovica vlaňajších vrážd zostala v štádiu pokusu, väčšinu vrahov motivovali osobné roztržky medzi príbuznými alebo partnermi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy