Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Panika v Bratislave. Rodičov opäť vystrašila biela dodávka, ktorá unáša deti
Zdielať na

Panika v Bratislave. Rodičov opäť vystrašila biela dodávka, ktorá unáša deti

BRATISLAVA / Údajné únosy v hlavnom meste okamžite preverovali policajti. V pozore boli aj viaceré základné školy.

Všetko sa to začalo medializovaným prípadom z Miloslavova, ktorý sa stal začiatkom marca. Malého chlapca mali na sladkosti a odvoz lákať do dodávky dvaja päťdesiatnici. Školák to ale odmietol a utekal domov. O nepríjemnom zážitku informoval rodičov, tí okamžite zalarmovali políciu. Podobný prípad sa mal zopakovať aj v pondelok, 6. marca. V Bratislave policajti prijali správu o ďalšej podozrivej dodávke. Posádka v nej mala osloviť dve školáčky. Jednu z nich sa dokonca mali pokúsiť vtiahnuť do vozidla. "Policajti bezodkladne po prijatí oznámení začali vykonávať potrebné úkony s cieľom náležitého objasnenia veci," informovala Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. 

Internetom sa začala šíriť panika

Po zverejnení týchto prípadov sa internetom ihneď začali šíriť správy o tom, že po Bratislave sa pohybuje podozrivá dodávka unášajúca deti. "Mamičky, oteckovia, babičky, dávajte pozor na svoje deti. Mne chceli zobrať v Tescu Hron moje dve deti," napísala žena na sociálnej sieti. Rodičia na sociálnej sieti neskrývali strach. "Mojej kamarátke sa stalo, že jej chceli ukradnúť malého, ale že to je len priestupok. Prosím vás, už ich chyťte a dajte ich, kam patria," komentovala iná žena. "Polícia to tradične označí ako hoax a každého, čo spomenie dodávku za klamára. Nebude to prvýkrát," uviedol muž na sociálnej sieti.

O rizikách informovali aj školy

Kým policajti správy o únosoch poriadne nepreverili, o možných rizikách informovali aj školy. Niektoré navštívili osobne, iné zas oslovili telefonicky. Po tom, čo viaceré školy v Bratislave kontaktovali policajti, ich riaditelia sa okamžite dali do pozoru a rodičom hromadne rozposlali správy. "Informovali, že v Bratislave bola nejaká dodávka a snažila sa nalákať žiakov, tak či by sme nemohli rodičom poslať upozornenie. Napísali sme rodičom oznam, že sa tu pohybuje biela dodávka, aby deti vhodne upozornili," uviedla Hana Závodná, riaditeľka Základnej školy Dudová v Bratislave.

Policajti napokon verejnosť ubezpečili, že išlo o hoax. "V rámci intenzívneho vyšetrovania v týchto veciach môžeme jednoznačne potvrdiť a verejnosť upokojiť, že hodnovernosť uvedených oznámení sa nepotvrdila," uviedla Šimková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy