Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nehoda vo vysokej rýchlosti: Vodič pod vplyvom alkoholu viezol 4-ročného syna
Zdielať na

Nehoda vo vysokej rýchlosti: Vodič pod vplyvom alkoholu viezol 4-ročného syna

NOVÁ BOŠÁCA / Nezodpovednosť najhrubšieho zrna. Záchranné zložky z Nového Mesta nad Váhom zasahovali včera podvečer pri dopravnej nehode, ktorú zapríčinil vodič pod vplyvom alkoholu. 40-ročný Mário si pred jazdou nielen vypil, ale neváhal do auta posadiť aj svojho malého syna.

V časti Predpoloma pri českých hraniciach podľa svedkov nezvládol šofér riadenie vo vysokej rýchlosti. "Išiel rýchlo, na zákrute dostal šmyk, v protismere trafil druhé auto, ktoré ho odhodilo do briežku a skončil na streche," uviedol obyvateľ obce.

Vodič podľa svedkov nielen uháňal obcou obrovskou rýchlosťou, no navyše bol aj pod vplyvom alkoholu. Čo je však najhoršie, v aute viezol aj svojho štvorročného synčeka. "Počula som plakať vonku dieťa, tak som utekala z pivnice, už pán mal na rukách chlapca. Zobrali sme ho dovnútra, do tepla, nech mu nie je zima. Pohrali sme sa s nim, kým neprišla sanitka. Bol v poriadku, trošku ho hlava bolela, zobrali ho na pozorovanie," uviedla pani, ktorá bola svedkom udalosti.

Alkoholový test vyšiel pozitívne

Bolo obrovským šťastím, že chlapec bol podľa všetkého pripútaný v detskej autosedačke. Bez vážnejšieho zranenia vyviazol aj jeho nezodpovedný otec. "Vodiča vozidla Opel Vectra policajti podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom merania 0, 79 promile alkoholu," komentovala situáciu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Ingrid Krajčíková.

Obyvatelia obce boli zdesení: "Sú tu kopanice, málo domov, tak si každý mysli, že tu môže valiť. Je to otrasné." Aj keď Mário sa nedopustil trestného činu, pretože nenafúkal viac ako jedno promile, v správnom konaní mu hrozí pokuta až 800 eur, pričom o vodičák môže prísť až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy