Skoro jasno
15°
Bratislava
Mal týrať svoju tehotnú družku: Žena sa obrátila na políciu
Zdielať na

Mal týrať svoju tehotnú družku: Žena sa obrátila na políciu

Zdroj: ISIFA

HANDLOVÁ / Trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov hrozí 30-ročnému mužovi, ktorý mal dlhodobo v jednom z bytov v Handlovej psychicky a fyzicky týrať svoju 25-ročnú družku. To pokračovalo aj počas jej tehotenstva.

Muža vyšetrovateľ obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Informovala o tom v piatok 3. marca na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Obvinený muž mal svojej družke ubližovať od marca 2021 až do marca tohto roka. "Pokoj od útokov svojho druha mala mať žena len v čase, keď bol vo väzení. Po jeho návrate z výkonu trestu v júni minulého roka, v čase, keď bol pod vplyvom alkoholu, mal v ubližovaní a týraní pokračovať," uviedli policajti.

Povedala dosť

K poslednému útoku podľa nich došlo v stredu 1. marca, keď sa mal obvinený žene vyhrážať, že ju zabije. Družka išla na políciu. Na základe jej oznámenia mohli policajti okamžite konať a muža obmedzili v zmysle zákona na osobnej slobode. "Vyšetrovateľ po vykonaní potrebných procesných úkonov spracoval návrh na väzobné stíhanie 30-ročného útočníka. O tom, či bude stíhaný väzobne, bude rozhodovať súd," dodala polícia.

Polícia apeluje na verejnosť

Policajti v tejto súvislosti pripomínajú, že privolať políciu nie je hanba a apelujú na obete akéhokoľvek násilia, aby ich kontaktovali. Polícia chce taktiež vyzvať aj najbližšie okolie, aby neboli ľahostajní a kontaktovali ich v prípade, že sú svedkami násilia. "Nezabúdajte, nie ste v tom sami. V súčasnosti sú zákonné možnosti, ako pomôcť obetiam násilia. Aby polícia mohla obetiam pomôcť, musí o protiprávnom konaní vedieť," pripomenuli policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy