Jasno
15°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Mladík, ktorý sa smrťou vyhrážal učiteľke za zákaz fajčenia na hodine, sa napokon pred sudcu nedostal
Zdielať na

Mladík, ktorý sa smrťou vyhrážal učiteľke za zákaz fajčenia na hodine, sa napokon pred sudcu nedostal

HORNÝ ZEMPLÍN / Návrh na vzatie do väzby padol v prípade 16-ročného študenta. Dôvodom sú vyhrážky, že pozabíja spolužiakov a aj učiteľku, ak mu počas vyučovania nedovolia fajčiť. Mladistvý agresor sa však napokon pred sudcu nedostal. Proces sa zastavil na prokuratúre.

Stalo sa to počas vyučovania v škole v Humennom. 16-ročný študent údajne vyhrážky adresoval nielen učiteľke, ale aj spolužiakom.

Túto školu navštevoval mesiac. Okrem vulgarizmov učiteľku zastrašoval aj zaťatými päsťami. Vyhrážal sa, že zabije ju a aj ďalších troch spolužiakov. Snahy o upokojenie situácie boli márne. "Keď učiteľka chlapca upozornila, aby nešiel počas vyučovania fajčiť, mladík začal všetkým vulgárne nadávať a povedal, že ich všetkých pozabíja," ozrejmila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru. 

Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie. Chlapec skončil za mrežami cely. Pred sudcu sa napokon nedostal. Prokurátor okresnej prokuratúry v Humennom po preskúmaní vyšetrovacieho spisu zistil, že podnet vyšetrovateľa nie je dôvodný. "Pri rozhodovaní vzal do úvahy osobitné okolnosti, ako aj skutočnosť, že obvineným je mladistvá osoba," povedal Marián Spišák, hovorca OP v Humennom. 

Chlapec bol ešte pred incidentom rozhodnutím súdu zverený do starostlivosti detského domova. Ústredie práce nám potvrdilo, že v zariadení sa momentálne nenachádza a aj z CPZ-tky už bol prepustený na slobodu. Podľa zdroja televízie JOJ je momentálne hospitalizovaný na psychiatrii. Študent je stíhaný zo zločinu vydierania v súbehu s nebezpečným vyhrážaním.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy