Oblačno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
"Zvierací cintorín" farmára vyšiel draho: Vnútornosti vyhadzoval bez povolenia
Zdielať na

"Zvierací cintorín" farmára vyšiel draho: Vnútornosti vyhadzoval bez povolenia

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

ZOHOR / Obvinený mal protiprávne ponechať voľne pohodené uhynuté jedince hovädzieho dobytka a oviec, ako aj časti týchto zvierat v objeme skoro 80 kubických metrov. Hádzal ich na miesta, ktoré na to nie sú určené. Konal tak v čase približne do konca augusta roku 2022, v lokalite Binderov sad v Stupave.

Podľa zistení enviropolicajtov obvinený údajne vystupoval ako prevádzkovateľ a vlastník farmy na chov vybraných druhov zvierat, pričom túto činnosť vraj realizoval bez vydaného povolenia príslušných orgánov štátnej správy.

V piatich vyhĺbených jamách na ploche 159 štvorcových metrov uložil vnútornosti, hlavy, rebrá, kože, kožky, kosti a vývrhy zvierat v rôznom štádiu rozkladu v objeme 79 kubických metrov. Škoda, ktorá bola vyčíslená v súvislosti s týmto odpadom, bola viac ako 29-tisíc eur.

Neskončil len pri zvieratách

Zároveň údajne na dotknutých pozemkoch ponechal vo vyhĺbenej jame aj objemný odpad, bitúmenové zmesi a zmiešané odpady zo stavieb a demolácií. Škoda, ktorá vznikla v tejto súvislosti, sa vyšplhala na 1 400 eur. Páchateľovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Polícia upozorňuje občanov a aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, keďže takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti. Vyšetrovateľ Enviropolície oddelenia Bratislava vzniesol obvinenie pre úmyselný trestný čin neoprávnené nakladanie s odpadmi.

Fotografie nie sú vhodné pre citlivé povahy

Súvisiace články

Najčítanejšie správy