Jasno
12°
Bratislava
Vyhrážal sa, že zabije učiteľku. Žiakovi totiž zakázala na hodine fajčiť
Zdielať na

Vyhrážal sa, že zabije učiteľku. Žiakovi totiž zakázala na hodine fajčiť

HUMENNÉ / Učiteľka mu počas vyučovania nedovolila fajčiť, a tak sa jej žiak začal vyhrážať, že zabije ju a ďalších troch spolužiakov. Stalo sa to na Hornom Zemplíne. Správanie agresora sa vyhrotilo až tak, že riaditeľka privolala políciu.

Stalo sa to v škole. Úlohy agresora sa podľa polície zhostil 16-ročný žiak. "Počas vyučovania atakoval učiteľku rôznymi vulgárnymi slovami. Zastrašoval ju zaťatými päsťami, vyhrážal sa, že zabije ju i ďalších troch spolužiakov," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Podľa vyjadrenia riaditeľky zariadenia je útočník ich žiakom necelý mesiac. Býva v detskom domove, kde bol rozhodnutím súdu zverený do starostlivosti. "Žiak opakovane prejavoval známky agresivity spojené s vyhrážaním žiakom a učiteľkám," dodala.

Správanie žiaka sa opakovalo a stupňovalo. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že učiteľku dokonca upozornil, že ak mu vezme mobil, tak ju okamžite napadne a zabije. "Keď učiteľka chlapca upozornila, aby nešiel počas vyučovania fajčiť, mladík začal všetkým vulgárne nadávať. Následne povedal, že ich všetkých pozabíja," spresnila Ligdayová.

16-ročného chlapca policajti obvinili zo zločinu vydierania a z nebezpečného vyhrážania. "Obvinený chlapec je umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľom bol naň spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie," vysvetlila.

Riaditeľka školy nemala na výber

Podľa slov riaditeľky sa jeho verbálne útoky snažili minimalizovať a usmerniť. Na prvom mieste je však bezpečnosť žiakov, a tak neostávalo iné, iba zavolať políciu. "Z obavy ohrozenia bezpečnosti a zdravia žiakov a zamestnancov školy a ďalšieho vyhrážania, nebodaj fyzického útoku, sme boli nútení jeho výhražné konanie oznámiť polícii," vysvetlila riaditeľka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy