Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zábava detí s ohňom sa neskončila dobre. Trojica súrodencov je v nemocnici s popáleninami
Zdielať na

Zábava detí s ohňom sa neskončila dobre. Trojica súrodencov je v nemocnici s popáleninami

BUKOVCE / Zábava detí s otvoreným ohňom sa skončila nešťastne. Traja súrodenci, dvaja chlapci a jedno dievča, skončili s popáleninami v nemocniciach. Najmladšia z detí, Barbora, je v kritickom stave. Má popáleniny na viac ako 90 percentách tela.

K nešťastiu došlo za miestnou osadou. Súrodenci vo veku 11 až 13 rokov sa podľa slov miestnych hrali s ohňom. Ľudia si z diaľky zrazu všimli veľké plamene. Zasiahli všetkých troch súrodencov. "Neviem čo tam robili, či tam niečo podpaľovali alebo si robil ohník," povedal príbuzný zranených detí. Plamene najviac zasiahli najmladšie dievča, 11 ročnú Barboru. Tej zrazu horelo takmer celé oblečenie.  "Dcéra je v kritickom stave," poviedol Milan Fedák, otec popálených detí. Popáleniny utrpeli aj jej dvaja starší bratia - Patrik a Sebastián.

Dievčatko v panike vbehlo do neďalekého potoka a plamene sa jej podarilo uhasiť. Mala však rozsiahle popáleniny. Takmer všetko, čo mala na sebe, zhorelo podľa svedkov priamo na nej. Dievčatko vyšlo z vody ešte po vlastných. Na pomoc jej pribehol mladý muž. Miestne deti si z diaľky všimli výbuch a plamene. "Do ohňa rozloženého z konárov dreva niekto vylial benzín z plastovej bandasky. Došlo k prudkej reakcii, pri ktorej boli popálené miestne deti," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Tri zranené deti skončili v nemocnici. Dievča, ktoré bolo v najvážnejšom stave transportovali do košickej nemocnice záchranárskym vrtuľníkom. "Mala dosť vážne popáleniny, teraz je v kóme," uviedol príbuzný zranených detí. Všetci dúfajú, že sa školáčka zotaví z vážnych zranení. Okolnosťami tohto prípadu sa zaoberajú aj policajti. Začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy