Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podvodníci opäť úradovali: 78-ročná dôchodkyňa prišla o viac ako 15-tisíc eur
Zdielať na

Podvodníci opäť úradovali: 78-ročná dôchodkyňa prišla o viac ako 15-tisíc eur

Archívna reportáž

HUMENNÉ / 78-ročná Humenčanka bola telefonicky kontaktovaná neznámou ženou, ktorá sa jej vypytovala na jej bytové a finančné pomery. Neskôr staršej pani volal neznámy muž, ktorý sa predstavil ako policajti. Ten ju informoval, že má byť v najbližších chvíľach okradnutá a ak si chce svoje peniaze a šperky zachrániť, nech ich rýchlo dá do tašky a vyhodí z okna. Dôchodkyňa tak prišla o viac ako 15 300 eur. O prípade informovalo Krajské riaditeľstvo PZ v Prešove v tlačovej správe.

Neskôr jej vraj všetko bude vrátené

Humenčanka v dôsledku stresu urobila všetko tak, ako jej podvodníci prikázali. Všetko cenné zbalila a vyhodila z okna, pričom pod oknom už čakala neznáma žena, ktorá veci vzala. Dôverčivá staršia pani okrem financií prišla aj o šperky zo žltého kovu.

"Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom bolo v prípade začaté trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, kde páchateľom v prípade preukázania viny hrozí podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. Polícia apeluje najmä na straších ľudí, aby boli ostražití a v prípade podozrenia si volajúce osoby overili na polícii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy