Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na mamu sa vrhol s nožom v ruke. Súd rozhodoval o jeho treste
Zdielať na

Na mamu sa vrhol s nožom v ruke. Súd rozhodoval o jeho treste

HUMENNÉ / Na mamu sa vrhol s nožom v ruke. Konflikt sa odohral v jednom z bytov na humenskom sídlisku a údajný agresor skončil za mrežami policajnej cely. Sudca rozhodoval, či jeho ponechanie na slobode nebude predstavovať nebezpečenstvo.

Ku skutku došlo v jednom z panelákov na humenskom sídlisku Pod Sokolejom. Skutok na polícii nahlásila poškodená žena. Po prehliadke miesta činu skončil jej syn za mrežami CPZ. Iba pred pár mesiacmi sa pritom vrátil z výkonu trestu za agresívne správanie voči otcovi. Za mreže sa dostal po tom, ako sa v byte pokúsil zaškrtiť otca. Vo dverách zámerne zlomil kľúč, aby sa policajti dovnútra nedostali. Na pomoc tak privolali hasičov, no to už otec agresora preliezol na susedný balkón, hoci sa to dialo na siedmom pochodí. Vo vystrájaní pokračoval aj v policajnej cele.

Muž bol doposiaľ podľa zdroja televízie JOJ právoplatne odsúdený bezmála 10-krát a išlo aj o násilné trestné činy. Na krku mal aj útok na verejného činiteľa. Priamo v policajnej cele vytrhol časť potrubia pod umývadlom a zaútočil na policajta. Aktuálny skutok polícia bližšie komentovať nechce. Dôvodom je citlivosť prípadu a slová, ktorými mal matku vydierať. "Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu vydierania," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Cestou na pojednávanie skutok nekomentoval. Súd v tomto prípade náhradu väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka neprijal. Muža poslal za mreže. "Že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Rozhodnutie o vzatí do väzby je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy