Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Obaja pochádzajú zo Zemplína, obaja nabúrali a nafúkali. Iba promile majú rozdielne
Zdielať na

Obaja pochádzajú zo Zemplína, obaja nabúrali a nafúkali. Iba promile majú rozdielne

ZEMPLÍN / Kým u 38-ročného Ňagovčana to bolo vyše dvoch promile alkoholu v krvi, 56-ročná Humenčanka nafúkala viac ako 3 promile. Obaja sa zo skutku zodpovedali na súde a už poznajú právoplatné tresty.

​Nabúral v rodnej obci. 38-ročný Ňagovčan skončil s autom zaparkovaný v zábradlí pri prejazde cez most ponad potok. Odpoveď na príčinu zrážky prišla s dychovou skúškou. Nafúkal viac ako 2 promile. "Za to mu súd uložil trest odňatia slobody na 6 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu na skúšobnú dobu 20 mesiacov a tiež trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu troch rokov," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Tento trestný rozkaz je právoplatný.

Pre alkohol za volantom sa na súde zodpovedala aj 56-ročná Humenčanka, ktorá na seba upozornila na ulici, keď nabúrala do jedného zo zaparkovaných áut a z miesta odišla. Jej vozidlo našli policajti na susednej ulici, no vodičky v ňom už nebolo. Vypátrali ju doma. "Výsledok dychovej skúšky bol u nej pozitívny, presiahol hodnotu tri promile," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

"Už hladina alkoholu nad dve promile ohrozuje zdravie pacienta. Nad tri promile už je človek v ohrození života. Už sa to pokladá za intoxikáciu alkoholom, nielen za obyčajnú opitosť," uviedol lekár Robert Doričko. Podguráženú Humenčanku sudca v super rýchlom konaní uznal za vinnú. Dostala 20-mesačnú podmienku. "Zároveň súd uložil obvinenej zákaz činnosti vedenia všetkých motorových vozidiel po dobu 4 rokov a 6 mesiacov," doplnila Petrufová. Trestný rozkaz je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy