Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na exšéfa SNS Jána Slotu pre korupciu
Zdielať na

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na exšéfa SNS Jána Slotu pre korupciu

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v pondelok 27. februára na Špecializovaný trestný súd obžalobu na exšéfa SNS a bývalého primátora Žiliny Jána Slotu pre korupciu. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

"Prokurátor ÚŠP podal 27. februára na ŠTS obžalobu na obvineného J. S. pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci," priblížila hovorkyňa.

V marci 2022 obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Slotu zo zločinu prijímania úplatku spáchaného v spolupáchateľstve. A to v súvislosti s vybavovaním rozhodnutí žilinského krajského súdu v roku 2018. Neskôr mu pribudlo aj ďalšie obvinenie z korupcie.

Vyšetrovateľ žiadal vlani na jar pre Jána S. väzbu. ŠTS v Pezinku ho však prepustil zo zadržania na slobodu. Skonštatoval vtedy dôvody preventívnej väzby, ale nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka. Najvyšší súd mu potom obmedzenia a povinnosti sprísnil tzv. elektronickým monitorovacím náramkom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy