Skoro jasno
17°
Bratislava
Kysučan, ktorý opitý vrazil autom do skupinky chodcov, zostáva vo väzbe
Zdielať na

Kysučan, ktorý opitý vrazil autom do skupinky chodcov, zostáva vo väzbe

ČADCA / 37-ročný Erik, obvinený za to, že v októbri minulého roka opitý vrazil do skupinky chodcov, sa postavil pred sudcu v Čadci. Tento Kysučan sa totiž rozhodoval o tom, či príjme verdikt, ktorý mu sudca v trestnom rozkaze nadelil.

Podľa polície Erik šoféroval opitý a pritom zrazil mamu s jej dvomi malými dcérkami, keď išli po chodníku. "Vodič sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,79 promile," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Mama s dcérkami boli na ceste k veterinárovi. Duchaprítomná mama stačila odstrčiť kočík, v ktorom bola jej mladšia dcérka Karolínka. No staršia Miška sa, rovnako, ako aj ona, pri nehode zranila. A ich psík, žiaľ, zomrel.

Zranenia utrpel aj samotný vodič Erik, ktorého vtedy taktiež záchranári previezli do nemocnice. "Bol mu doručený trestný rozkaz, ktorým mu súd uložil trest odňatia slobody na dva roky a šesť mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia a súčasne trest zákazu činnosti viezť motorové vozidlá na päť rokov, obvinený podal proti trestnému rozkazu odpor" informoval Michal Mravec, sudca Okresného súdu v Čadci. 

Podľa informácií televízie JOJ tento Kysučan vinu nepopiera, no dva a pol ročné väzenie a mu zdá príliš dlhé. Rozhodol sa teda pre súdny proces, ktorý by sa mal začať budúci mesiac. "S tým, že obvineného ponechám vo väzbe, keďže sú dôvody ako útekovej, tak preventívnej väzby," dodal Mravec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy