Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vodič nákladného auta zrazil na priechode pre chodcov muža. Chodec zraneniam podľahol
Zdielať na

Vodič nákladného auta zrazil na priechode pre chodcov muža. Chodec zraneniam podľahol

ŽILINA / V utorok, 21. februára, na ceste druhej triedy v smere od Terchovej do Žiliny došlo k zrážke chodca nákladným autom. Muž prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov.

Stalo sa to krátko po deviatej hodine večer. Šofér nákladného auta mal pred sebou poslednú večernú jazdu, končiť mal v Strečne.

"54-ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo Iveco po ceste druhej triedy v smere od obce Terchová do Žiliny. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu nákladného motorového vozidla s chodcom, ktorý prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov," povedala žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. Priechod pre chodcov je v tom mieste neosvetlený, bolo zamračené a mrholilo. 43-ročný Patrik už bol takmer na chodníku, keď do neho nákladné auto narazilo.

Chodec mal na sebe tmavé oblečenie a nemal žiadne reflexné prvky. Patrik utrpel vážne poranenia a aj napriek veľkej snahe hasičov a záchranárov zomrel na mieste. "Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého muža bude vykonaná pitva," dodáva Gabriela Kremeňová. Vodič nákladného auta bol po nehode zdrvený. Chodca vraj vôbec nevidel. "Žiadame vodičov aby pred priechodom pre chodcov spomalili a chodcov aby používali reflexné prvky," dodáva Gabriela Kremeňová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy