Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tragédia na priechode pre chodcov. V Prešove po zrážke s autom prišla o život 52-ročná žena
Zdielať na

Tragédia na priechode pre chodcov. V Prešove po zrážke s autom prišla o život 52-ročná žena

PREŠOV / Nehoda, ktorá sa stala v pondelok, 20. februára, večer v Prešove, mala fatálne následky. 52-ročná žena prechádzala cez priechod pre chodcov, keď do nej narazilo osobné auto. Jej zranenia boli natoľko vážne, že im pri prevoze do nemocnice podľahla.

​Štvorprúdovka na vjazde do Prešova. Po priechode pre chodcov prechádzala žena po päťdesiatke. V tom čase týmto úsekom prechádzal aj 47-ročný vodič. "K nehode došlo približne o 21. hodine na Vranovskej ulici. V smere na Poprad viedol muž z obce v okrese Stropkov osobné auto Škoda Octavia," informovala polícia na sociálnej sieti. Ten za doposiaľ nejasných príčin narazil do chodkyne. "47-ročný vodič z doposiaľ neznámych príčin na priechode pre chodcov narazil do 52-ročnej chodkyne, ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Po náraze ostala žena nehybne ležať na zemi. "Zrazenej chodkyni poskytol prvú pomoc zdravotník, ktorý sa nachádzal na mieste. Dlhé minúty ju oživoval. V resuscitácii pokračovali vyslaní záchranári," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Napriek ich snahe však zranenia boli natoľko vážne, že im 52-ročná žena pri prevoze do nemocnice podľahla.

Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny. Na miesto dopravnej nehody bol privolaný aj znalec z odboru dopravy. "Presná príčina dopravnej nehody ako aj miera zavinenia jej účastníkov je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania, informovala polícia. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove v prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy