Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dvaja muži prišli dôchodkyni po páde na pomoc. Následne ju ale jeden z nich okradol
Zdielať na

Dvaja muži prišli dôchodkyni po páde na pomoc. Následne ju ale jeden z nich okradol

MEDZILABORCE / Pomohol jej, aby ju mohol okradnúť. 68-ročná dôchodkyňa spadla na chodníku. Na pomoc jej okamžite ochotne utekal 31-ročný muž. Dopadlo to ale tak, že žena skončila na polícii. Pomocník ju totiž okradol o 555 eur.

​Stalo sa to na ulici v Medzilaborciach, ktorou 68-ročná pani prechádzala. Nešťastne spadla na zem. Podľa jej slov v tom čase okolo prechádzali dvaja neznámi muži. Okamžite jej pomohli. "Taška išla na bok, nemohla som vstať, kolená ma bolia. Muži mi pomohli a potom prišla sanitka. Pichli mi injekcie," opísala poškodená. Nakoniec sa ukázalo, že to nebola nezištná pomoc. "Šikovný Medzilaborčan jej popri tom z peňaženky, ktorú mala v taške, ukradol finančnú hotovosť vo výške 555 eur," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Žena skutok nahlásila na polícii. Mesto Medzilaborce strážia tri desiatky kamier. Tie zachytili aj pohyb páchateľa. "Mnohokrát, nebyť záznamu, by nedošlo by k identifikácii páchateľa. Dôchodkyňa páchateľa nevedela identifikovať. Podľa oblečenia a ďalších prvkov sme vedeli, kto tam bol a už pomoc sa chlapcom z kriminálky podarilo dopátrať," uviedol náčelník MsP Medzilaborce Martin Dimun. Muž si ale peniaze dlho neužíval. Bezprostredne po spáchaní skutku ho dolapili kriminalisti humenského okresného riaditeľstva. A na rad prišlo aj obvinenie.

"Po vykonaní procesných úkonov vedúcich k získaniu potrebnej dôkaznej situácie bolo 31-ročnému mužovi okresným vyšetrovateľom vznesené obvinenie zo zločinu krádeže," dodala Ligdayová. Podľa zdroja televízie JOJ páchateľ stihol časť peňazí okamžite minúť. Dôchodkyňa zatiaľ naspäť nedostala ani cent. "Tí, čo to spravili, sú v TOP 10 najkonfliktnejších osôb komunity," doplnil Dimun. V prípade dokázania viny môže za mrežami skončiť na tri až desať rokov. "Obvinený muž je momentálne stíhaný na slobode," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy