Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Požiar na sídlisku: Obyvateľov zasiahnutého vchodu museli evakuovať
Zdielať na

Požiar na sídlisku: Obyvateľov zasiahnutého vchodu museli evakuovať

ŽILINA / Požiar v žilinskom paneláku v piatok, 17. februára, vyhnal viacerých obyvateľov z domovov. Horelo v byte, v ktorom nikto nebol. Najdôležitejšie ale je, že sa nikomu nič nestalo.

​Požiar v byte na žilinskom sídlisku Hájik sa rozpútal tesne pred obedom. "Pozriem hore, okno zrazu vystrelilo a začali sršať plamene, ktoré boli zo začiatku dosť veľké," opísal obyvateľ domu Kristián. Kristián zazrel oheň, keď bol pred panelákom a nablízku mal aj svojho brata Mira. Obidvaja začali okamžite konať. "Hneď som bežal do vchodu, nemohol som pomaly ani dýchať. Bolo tam veľa dymu, klopal som všetkým susedom," povedal obyvateľ domu Miroslav. "Susedia povybiehali vonku, zavolal som 112, okamžite, čo sa len dalo," doplnil Kristián.

"Horelo to priamo, keď sme prišli. Horela časť strešnej konštrukcie, došlo k zadymeniu celého bytu a časti schodiskového priestoru," uviedol veliteľ zásahu hasičov Michal Miklánek. Viacerí ľudia, ktorí tu bývajú, povedali, že už dlhšie sa obávali toho, že v tomto byte sa niečo stane. "Nad nami býva problémová rodina, dnes pred obedom tam boli zase veľké rany," priznala obyvateľka domu. "Tam sú potrhané elektrické káble, je tam všetko dotrhané, domazané. Jedného dňa by to tu aj tak možno vybuchlo," doplnila ďalšia obyvateľka.

V tomto paneláku sú mestské nájomné byty. "Podarilo sa nám to uhasiť veľmi rýchlo, takže sa to ďalej nerozšírilo, ale keďže prasklo potrubie na vykurovanie, došlo k vytopeniu časti bytov," dodal Michal Miklánek. "Byty sú poistené, takže to bude predmetom poistnej zmluvy," uzavrela hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy