Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tvrdili, že katalyzátor zobrali, aby ho chránili pred zlodejmi. Policajti rozlúskli grotesku a “ochrancov” obvinili
Zdielať na

Tvrdili, že katalyzátor zobrali, aby ho chránili pred zlodejmi. Policajti rozlúskli grotesku a “ochrancov” obvinili

BRATISLAVA / Poverený policajt Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava V vzniesol obvinenie trom osobám - 20-ročnému Nicolasovi B., 20-ročnému Ladislavovi B. obom z okresu Dunajská Streda a 21-ročnému Ismetovi C. z okresu Senec za trestný čin krádeže v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci spáchaný formou spolupáchateľstva.

Na sociálnych sieťach sa totiž šírilo v júni 2022 video s kauzou katalyzátor, ktorá sa menila na grotesku. Traja mladíci si zo zaparkovaného auta za nejasných okolností odviezli katalyzátor. Partia sa bránila, že nie sú zlodeji a súčiastku spod SUV zobrali, aby ju zachránili pred zlodejmi. Po zverejnení videa, ktoré ich urazilo, katalyzátor doviezli na policajné oddelenie.

Trojica mladíkov zaparkovala vtedy auto vedľa staršej Hondy na petržalskom sídlisku. Po chvíli si dvaja z nich ľahli medzi autá a spod SUV-čka vytiahli katalyzátor. Nasadli späť do auta a odfrčali. Video, ktoré sa vtedy podarilo nakrútiť miestnemu obyvateľovi, začalo kolovať po internete. Ľudia ich hneď začali označovať za zlodejov. Štábu TV JOJ sa s nimi podarilo stretnúť a na celý incident majú opačný názor.

Chlapci tvrdili, že ešte ten večer keď vzniklo video, volali na políciu. Na druhý deň podvečer prišli katalyzátor policajtom sami odovzdať. "Lebo to sú takí hnusní ľudia, čo kradnú katalyzátor, že tým by naozaj trebalo dolámať ruky a prsty. Keby, že kradnem, mám rúško a klobúk. Všetko máme, platíme sociálne, zdravotné, sme zamestnaní. Prečo by sme také niečo robili," povedali chlapci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy