Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V prípade mŕtveho novorodenca v hniezde záchrany padlo obvinenie
Zdielať na

V prípade mŕtveho novorodenca v hniezde záchrany padlo obvinenie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V prípade mŕtveho novorodenca, ktorý ležal niekoľko dní bez povšimnutia v hniezde záchrany padlo obvinenie.

Podľa portálu TV NOVINY.SK polícia mala obviniť zamestnanca Detskej nemocnice z prečinu usmrtenia. Vyšetrovanie tejto tragédie, ktorá otriasla Slovenskom sa tak chýli ku koncu. Kompetentní už aktuálne majú v rukách závery z pitvy aj súdno-znalecké posudky. Chlapček bol vložený do inkubátora ešte živý a vedľa telíčka sa našiel rukou napísaný odkaz s dátumom narodenia. V osudný deň nefungovala na hniezde záchrany signalizácia.

Tragédia sa stala 19. apríla 2022 v inkubátore v Hniezde záchrany, kde zamestnanci nemocnice našli mŕtveho chlapčeka. Hniezdo naposledy kontrolovali 13-teho apríla, čo bolo 6 dní pred tragickým nálezom. 

Signalizácia, ktorá dáva znamenie, že bola otvorená roleta na hniezde záchrany a do inkubátora bolo vložené dieťa, údajne nefungovala. V nemocnici v tom čase rekonštruovali dolnú časť budovy. Príčinou, prečo sa signál nedostal k zamestnancom je pravdepodobne ten, že bol vyhodený jeden z ističov elektriny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy