Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ženu vážne zranil lis na kartóny. Teraz v nemocnici bojuje o holý život
Zdielať na

Ženu vážne zranil lis na kartóny. Teraz v nemocnici bojuje o holý život

LEVICE / 46-ročná žena bojuje v nemocnici o život. V práci ju zranil lis na kartóny. Stalo sa to v obchodnom reťazci v Leviciach. Prípad okrem polície preveruje aj inšpektorát práce.

Žena pracovala v obchode s lisom na kartóny, v tej chvíli ju z nezistených príčin časť stroja zachytila. Podľa informácií televízie JOJ sa lis údajne zasekol a žena do neho vošla, v tej chvíli sa zrejme dal do pohybu. "Pri manipulácii s lisovacím strojom na papier prišlo k pritlačeniu zamestnankyne ramenom lisu," informoval Milan Letko, riaditeľ Inšpektorátu práce v Nitre.

K zranenej žene kolegovia privolali pomoc. Do obchodu už zakrátko smerovali záchranári aj hasiči, zakliesnenú zamestnankyňu museli odtiaľ dostať. "Vyslobodzovali sme ju rozbrusovacím náradím, odstránili sme rameno lisu," uviedol ​Štefan Hasič, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Levice. Záchranári previezli ženu do nemocnice. Tam aktuálne bojuje o život. Podľa informácií televízie JOJ museli zranenú Katarínu ešte pred prevozom do nemocnice oživovať.

Polícia v obchode zaisťovala stopy a keďže ide o zamestnankyňu, na miesto vycestovali aj inšpektori práce. "Inšpektorát práce Nitra v súčasnosti preveruje, či boli dodržané predpisy na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci," uviedol Letko. Polícia okolnosti prípadu vyšetruje ako podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy