Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Obrovský požiar na juhu Slovenska: V Lehniciach horela hala so stovkami ton slamy
Zdielať na

Obrovský požiar na juhu Slovenska: V Lehniciach horela hala so stovkami ton slamy

LEHNICE / Škodu v desiatkach tisícoch eur si vyžiadal požiar senníka v obci Lehnice. K požiaru v okrese Dunajská Streda došlo v pondelok 13. februára.

Celú noc zasahovalo na mieste jedno hasičské auto za druhým. Desiatky hasičov bojovali v obci Lehnice s veľkým požiarom senníka. V ňom bolo 600 ton balíkovej slamy. "Stáli sme pri našom dome a z ničoho sme videli plamene. Hneď sme sem prišli a volali sme hasičov," uviedol jeden zo svedkov incidentu.

Plamene boli vidieť na kilometre a celou obcou sa šíril štipľavý dym. V ohrození boli aj rodinné domy, ktoré sú len pár metrov od skladu. "Skoro sa chytil jeden dom. Prišli včas, prešlo asi 10 minút a už tu boli," uviedol svedok. "V blízkosti sa nachádzajú novostavby. Sú tu štyri domy po pravej strane a z toho dôvodu ochladzujeme senník. Je tam riziko, že by sa mohli chytiť aj tie domy," uviedol Tibor Gardoš, veliteľ zásahu. Hasičom komplikovalo zásah aj to, že v areáli nie je dostatok vody a museli ju chodiť čerpať do neďalekého jazera. Oheň dostali pod kontrolu až na druhý deň.

Po obrovskom požiari z haly nezostane takmer nič. Majiteľ predbežne vyčíslil škody na 160 tisíc eur. Prečo začalo horieť a či slamu niekto prípadne podpálil úmyselne je v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy