Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Žena, ktorá sa pokúsila o vraždu svojej sokyne v láske, sa postavila pred sudcu. Padol verdikt
Zdielať na

Žena, ktorá sa pokúsila o vraždu svojej sokyne v láske, sa postavila pred sudcu. Padol verdikt

PEZINOK / Objednala sa do salónu krásy, aby tam dýkou zavraždila sokyňu v láske. Brutálny útok vysokoškoláčky Bibiany mladá Dominika, mamička dvoch malých detí, šťastím prežila. Dve ženy sa v pondelok 13. februára stretli na súde, kde padol verdikt. Obžalovanej hrozilo až doživotie.

​Toto nie je príbeh ako z nevydarenej telenovely, ale krutá realita. Bibiana prišla do loveckého obchodu, kúpila dýku a vybrala sa zavraždiť sokyňu v láske do jej salónu krásy. Bibiana počas leta zosnovala vražedný plán, aby sa zbavila Dominiky, pre ktorú ju opustil partner. Pod falošnou identitou sa k nej cez Instagram objednala na skrášľovaciu procedúru. Keď sa zavreli dvere, zaútočila. "Bodla ma do chrbta a do hlavy nožom. Trvalo to naozaj krátko," opísala poškodená. "Išlo o pomerne veľký lovecký nôž v podobe oštepa," oznámil špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Bibiana s takmer pol metrovou dýkou v ruke ešte po Dominike vykrikovala, že ju zabije. Mamička dvoch detí sa z posledných síl bránila ako len vedela a strhla sa bitka. "K dokonaniu činu neprišlo len preto, že sa poškodená aktívne bránila. Mala pomerne mnohopočetné zranenia na dlaniach rúk. Čin bol vykonaný zákerne zozadu s nebezpečnou zbraňou a útok bol vedený na životne dôležité orgány," uviedol Lipšic. Dominike sa podarilo v poslednej chvíli zo salónu ujsť a Bibianu v ňom zamknúť. Tá potom vyskočila z okna a ušla autom.

"Išla som za maminou a potom prišla sanitka a už neviem. Už sa snažím na to zabudnúť," povedala poškodená. Bibianu zadržali kukláči a obvinili ju. Za svoje brutálne besnenie pre nešťastnú lásku sa postavila pred súd. Hrozil jej výnimočný trest. K všetkému sa však priznala, oľutovala a vyhlásila, že je vinná. Súd toto vyhlásenie prijal. Prokuratúra jej navrhovala 17 rokov na tvrdo. Senát jej však nakoniec vymeral 15 rokov vo väznici so stredným stupňom stráženia.

"Čakala trošku nižší trest, takže preto sme podali odvolanie. Viem, že písala ospravedlňujúci list, skutok ľutuje," informoval obhajca Jozef Dobrovič. Spokojný s výškou trestu nebol ani prokurátor a ani rodina mladej mamičky. Očakávali vyšší trest. Rozsudok v tejto kauze nie je právoplatný. Obe strany sa odvolali a posledné slovo bude mať ešte Najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy