Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Objednala sa do salónu krásy, aby dýkou zavraždila sokyňu v láske. Dve ženy sa teraz stretli zoči-voči
Zdielať na

Objednala sa do salónu krásy, aby dýkou zavraždila sokyňu v láske. Dve ženy sa teraz stretli zoči-voči

PEZINOK / Objednala sa do salónu krásy, aby tam zavraždila svoju sokyňu v láske. Brutálny útok mladá Dominika prežila. Dve ženy sa 9. januára zoči-voči stretli na súde.

​Všetko sa odohralo ešte počas leta. Potom, ako ju opustil jej bývalý priateľ, Bibiána zosnovala plán, ako sa zbaviť sokyne v láske. Pod falošnou identitou sa cez sociálnu sieť objednala k Dominike, ktorá má vo Vinosadoch svoj vlastný salón krásy. "Obžalovaná bola mimoriadne emočne závislá na osobe bývalého priateľa. Aj po ich rozchode mala veľmi intenzívny záujem o to, aby sa k nej vrátil, aj ho prejavovala," informoval Daniel Lipšic, špeciálny prokurátor.

Keď prišla Bibiána k Dominike na procedúru, zrazu sa všetko zmenilo

Začal sa doslova boj o holý život. "Bodla ma nožom do chrbta a do hlavy, trvalo to naozaj krátko," opísala situáciu poškodená Dominika. Obrovskú loveckú dýku si obžalovaná kúpila len dva dni pred jej šialeným vyčíňaním. Dominika mala šťastie a útok prežila. "Poškodená sa veľmi intenzívne bránila a mala aj obranné zranenia na rukách. Vďaka tomu, že sa intenzívne bránila, neprišlo k dokonaniu samotného trestného činu," objasnil Lipšic. Z toho, čo sa stalo, má dodnes traumu. "Prišla som za maminou a potom prišla už sanitka a ďalej neviem. Ja sa snažím na to zabudnúť," povedala Dominika. 

Vyšetrovateľ obvinil mladú vysokoškoláčku z úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Po pol roku sa kauza dostala pred súd, no pojednávanie skončilo skôr ako sa poriadne začalo. "Senát Špecializovaného trestného súdu odročil hlavné pojednávanie z dôvodu, že obžalovaná ani obhajca nesúhlasili so skrátenou zákonnou lehotou na prípravu na hlavné pojednávanie," informovala Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu. Bibiáne hrozí 20 až 25 rokov vo väzení alebo až doživotie. Senát naplánoval pojednávanie v tejto kauze na 13. februára. V tento deň budú vypočutí aj kľúčoví svedkovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy