Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tri osoby v Košiciach a Budimíre odviedla polícia s putami na rukách. Išlo o drogové delikty
Zdielať na

Tri osoby v Košiciach a Budimíre odviedla polícia s putami na rukách. Išlo o drogové delikty

KOŠICE / Rušno bolo v pondelok 13. februára ráno v Budimíre a na Fábryho ulici v Košiciach. Kukláči aj s kriminalistami hľadali osoby v súvislosti s drogovým biznisom. Zadržali troch ľudí a našli aj drogy.

Precízna práca doviedla operatívnych pracovníkov kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Košice okolie na dve miesta. V oboch prípadoch sa im podarilo zadržať väčšie množstvo drog. Maskovaní muži vtrhli do rodinného domu v obci Budimír pred šiestou hodinou ráno. "Veci, ktoré môžu mať súvis s drogovou trestnou činnosťou, boli zaistené a zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie," informovala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Policajti prehľadávali celý dom, ale aj garáž. Zadržať mali podľa informácií TV JOJ Imricha F., ktorý bol už aj v minulosti za drogy trestaný.

Zásah prebiehal aj v Košiciach na Fábryho ulici. V byte na štvrtom poschodí našli podľa informácií TV JOJ väčšie množstvo marihuany. Mladík mal mať v byte väčší obnos peňazí, ale aj bielu kryštalickú látku vo vrecúšku. Podľa zistení TV JOJ kriminalisti zaistili v jednom byte takmer kilo marihuany. Na miestach zaisťovali stopy viac ako tri hodiny a v byte zadržali dve osoby – jedného muža a jednu ženu. "Spolu boli zadržané tri osoby. Dve osoby boli po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnené do cely policajného zaistenia, jedna osoba bola zo zadržania prepustená," pokračovala Lenka Ivanová.

Drogy mali predávať v Košiciach, ale aj v okolí. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť," doplnila hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy