Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pod vplyvom alkoholu vyhodil svoju mačku von oknom. Sudkyňa rozhodla o jeho treste
Zdielať na

Pod vplyvom alkoholu vyhodil svoju mačku von oknom. Sudkyňa rozhodla o jeho treste

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Pred sudkyňu Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou sa 13. februára postavil muž, ktorý mal podľa obžaloby zabiť svoju mačku. Pod vplyvom alkoholu ju vyhodil von oknom. Potom ju chcel zakopať za mestom. Zadržali ho však mestskí policajti. Prípadu sa venuje reportér TV JOJ Pavol Čertík.

Muž vyhodil mačku z okna na piatom poschodí

"Kocúr dostal prepinák, skočil mi na ruku, tak som ho vyhodil von oknom," vyjadril sa obžalovaný. Zviera spadlo pred panelák, priamo na betónový chodník. Bolo na mieste mŕtve. "Ležal tam bez známok života," uviedol obžalovaný. Mačku vložil do ruksaku a rozhodol sa ju zakopať za mestom. Tu ho však zadržali mestskí policajti. "Išiel na bicykli, zastavili sme ho, v ruksaku mal mačku," opísal mestský policajt František Ondrášek.

Muž nakoniec skončil pred súdom. Na krku mal obžalobu z prečinu týrania zvierat. S prokurátorom podpísal dohodu o vine a treste. Sudkyňa 13. februára schválila dohodnutý trest odňatia slobody vo výmere 12 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu tohto trestu na skúšobnú lehotu v trvaní 18 mesiacov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy