Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Majiteľ svojho psa kruto týral, až ho usmrtil. Prípad rieši polícia
Zdielať na

Majiteľ svojho psa kruto týral, až ho usmrtil. Prípad rieši polícia

KOMÁRNO / V okrese Komárno 36-ročný muž nielenže bezdôvodne, ale navyše naozaj krutým spôsobom zabil vlastného psa. Prípad rieši kriminálna polícia.

Prípad sa udial ešte v júli minulého roka. Spoza múra rodinného domu vidieť, ako 36-ročný muž chytil psíka za zadné labky. Dole hlavou ho zrazu zdvihol do výšky a začal ho biť drevenou palicou. "Opakovane udierať do oblasti chrbta a hlavy, až kým nedošlo k jeho usmrteniu," ozrejmila Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

Každý úder sprevádzalo kňučanie. Muž psa tĺkol evidentne pre to, aby ho takýmto spôsobom usmrtil. Všetkému sa prizerá žena, pravdepodobne s ním zdieľa domácnosť. Polícia zverejnila iniciály krutého muža, R.L,. ale to, v ktorej obci Komárňanského okresu sa niekto zbavil psa takýmto spôsobom, už nešpecifikovali. "Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Nitra obvinil muža z okresu Komárno za prečin týranie zvierat," doplnila Bárdyová.

Akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu, alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávne. "Aj napriek tomu, že v novom zákone sa už jedná o trestný čin, sporadicky sa sem-tam také kruté zaobchádzanie vyskytne. Aj vlani sme riešili zopár prípadov, čo odovzdávame potom envirokriminálke. Tí ľudia sú všímavejší," vysvetlil Oskar Slivka, riaditeľ Veterinárnej správy Komárno. Za viacnásobné, alebo mimoriadne surové a kruté zaobchádzanie môže páchateľ skončiť vo väzení až na 3 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy