Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Prievidzi odstraňujú dopravné značky. Podľa mesta sú zbytočné alebo stratili význam
Zdielať na

V Prievidzi odstraňujú dopravné značky. Podľa mesta sú zbytočné alebo stratili význam

PRIEVIDZA / V uliciach Prievidze bude čoskoro pri cestách oveľa menej dopravných značiek. Mesto tvrdí, že na mnohých miestach sú zbytočné, duplicitné, alebo stratili význam.

V Prievidzi ráno to vyzeralo v uliciach tak, že dve partie chlapov začali odstraňovať dopravné značky. "Znižujeme počty dopravných značiek. Sú to také, ktoré sú duplicitné, zbytočné a podľa súčasnej legislatívy neplatné," uviedol Roman Bartoš z Technických služieb mesta Prievidza. 

Chlapi postupne v meste odstránia 50 dopravných značiek. "V niektorých lokalitách sme mali viac značiek ako obyvateľov. Mnohé z nich si aj odporujú," dodal Michal Dobiaš, zástupca primátorky v Prievidzi. Ako dodal Milan Holéci, znalec z odboru cestnej dopravy, ak sú značky zdvojené, odvádzajú vodiča od sústredenia. "Akákoľvek snaha to zlepšiť je výborná myšlienka," doplnil Holéci. 

Mesto v prvej fáze odstráni značky, ktoré sú neplatné. Potom z ulíc zmiznú duplicitné - tie chcú ešte využiť. "Tieto dopravné značky budeme využívať v iných lokalitách mesta, aby sme šetrili prostriedky," uzavrel Dobiaš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy