Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalšia okradnutá seniorka: Hlas v telefóne, vydávajúci sa za vnuka, ženu presvedčil
Zdielať na

Ďalšia okradnutá seniorka: Hlas v telefóne, vydávajúci sa za vnuka, ženu presvedčil

KOŠICE / Ďalšia okradnutá babička. 79-ročná Košičanka takmer prišla o svoje celoživotné úspory. Klasická slovná formulka podvodníkov o vnukovi, ktorý je v tiesni, aj tentoraz vyšla. Nie však tak, ako si naplánovali dvaja muži z Lučenca.

Hlas v telefóne, vydávajúci sa za vnuka, seniorku presvedčil. Dokonca povedal, že nemá čas si vyzdvihnúť peniaze u nej doma. Tá neváhala a peniaze mu zniesla dole pod vchod. "Pred vchodom do obytného domu, v ktorom dôchodkyňa bývala, ju už čakal neznámy muž, ktorý po tom, čo mu dôchodkyňa odovzdala 20-tisíc eur v bankovkách rôznej nominálnej hodnoty, nasadol do auta a z miesta veľmi rýchlo odišiel," informuje košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Páchatelia nasadli do auta a unikali smerom z košického sídliska Terasa do Lučenca. Podľa informácií TV JOJ si hotovosť ihneď aj rozdelili. Babke to však nedalo a vnukovi zavolala. Ten jej povedal, že žiadne peniaze od nej nežiadal. Ihneď skontaktovali políciu.

Lučeneckým policajtom sa ich podarilo zadržať na základe rýchlych informácií od košických kriminalistov, ktorí na mieste prehľadávali auto, ale aj ich osobné veci. Zastaviť sa ich podarilo len pár kilometrov od miesta, kde bývajú. "Získaná dôkazná situácia umožnila košickému policajnému vyšetrovateľovi 34-ročného Pavla a 53-ročného Viliama obviniť z trestného činu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva," dodáva Lenka Ivanová. 

Okresný prokurátor navrhol oboch vziať do vyšetrovacej väzby. Podľa informácií TV JOJ mal prvý z obvinených podobné skutky spáchať už viackrát. "Sudca pre prípravné konanie okresného súdu Košice II vyhovel návrhu okresného prokurátora vzal do tzv. preventívnej väzby Viliama S. zo zločinu podvodu, pretože exituje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," informuje hovorkyňa košických súdov Anna Pančurová. 

Zatiaľ čo Viliam ostal vo väzbe, obvinený Pavol odchádzal zo súdu s voľnými rukami. Podľa informácií TV JOJ mal pred sudcom tvrdiť, že on s tým nič nemá, nevedel, čo idú robiť, a bol len šofér, no peniaze si zobral. "Proti tomuto rozhodnutiu podal okresný prokurátor sťažnosť. Rozhodovať bude o nej krajský súd v Košiciach," dodáva Anna Pančurová. V prípade uznania viny im hrozí až 10-ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy