Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Celoslovenská dopravná akcia Reflex ukázala, že ľudia chodia aj napriek upozorneniam bez reflexných prvkov
Zdielať na

Celoslovenská dopravná akcia Reflex ukázala, že ľudia chodia aj napriek upozorneniam bez reflexných prvkov

ŠAĽA / Počas celoslovenskej dopravnej akcie Reflex sa policajti zamerali aj na chodcov v Šali. Práve tam sa stali vážne nehody na priechode pre chodcov. Mladé vodičky zrazili troch ľudí. Jedna chodkyňa zrážku neprežila.

Mladá vodička zrazila 18-ročné dievča a jej priateľa na priechode pre chodcov a ťažko ich zranila. O týždeň na ďalšom priechode auto zrazilo 71-ročnú chodkyňu, zrážku neprežila.

V utorok 7. februára sa večer preto policajti vybrali do ulíc s reflexnými páskami v rukách. "Mesto Šaľa sme si vybrali preto, lebo tu v krátkom čase došlo k dvom dopravným nehodám," informuje nitrianska policajná hovorkyňa Viktória Borloková. Aj napriek mnohým upozorneniam táto akcia ukázala, že ľudia chodia bez reflexných prvkov.

"Neustále chodia v tmavom oblečení, nenosia reflexné prvky, takže tí, ktorí ho nemali, sme im ho odovzdali," povedala preventistka policajného zboru v Nitre Eva Čakajdová. Reflexný prvok však treba nosiť správne. Mnoho žien ho má napríklad na kabelke. Reflexné prvky by sa mali nosiť na nohe alebo na ruke smerom k vozovke. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy