Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Šoféroval pod vplyvom alkoholu, nemal vodičský preukaz a viezol sa v cudzom aute. Našťastie včas zasiahli policajti
Zdielať na

Šoféroval pod vplyvom alkoholu, nemal vodičský preukaz a viezol sa v cudzom aute. Našťastie včas zasiahli policajti

PRIEVIDZA / Šoféroval pod vplyvom alkoholu, nemal vodičský preukaz, viezol sa v cudzom aute a navyše o pár dní má nastúpiť do väzenia. Reč je o 21-ročnom Milanovi z Prievidze. Toho našťastie včas zastavili mestskí policajti z Handlovej.

"Dostali sme oznámenie od príslušníka obvodného oddelenia policajného zboru, že do Handlovej smeruje auto, s tým, že je podozrenie, že vodič je pod vplyvom alkoholu," informuje mestský policajt z Handlovej Jakub Čokaši. Mestskí policajti sa okamžite presunuli na hlavnú cestu a začali vozidlo hľadať.

"My sme to auto spozorovali do desiatich minút na ulici Prievidzská v Handlovej," dodáva policajt Michal Chromík. Mestskí policajti ho zastavili na ulici Prievidzská, javil známky požitia alkoholu. Zavolali preto hliadku štátnej polície, ktorá dala 21-ročnému Milanovi fúkať.

"S vodičom bola vykonaná dychová skúška, ktorá ukázala 1,60 promile, opakovaná bola 1,69 promile," informuje trenčianska policajná hovorkyňa Katariná Kuzmová. Mladý vodič, ktorého prievidzskí mestskí policajti zastavili, mal toho na rováši viac než dosť.

"Priznal, že nie je držiteľom oprávnenia, skúšky urobil iba prednedávnom a nebolo mu ešte vydané oprávnenie," informuje mestský policajt Michal Chromík. Auto, ktoré šoféroval, navyše podľa informácií TV JOJ vzal svojmu bratovi. Policajtom sa ešte priznal, že onedlho pôjde do väzenia. Dopustil sa výtržníctva a ublíženia na zdraví. "Bol odsúdený na trest 10 mesiacov, pričom súd tento trest podmienečne odložil na skúšobnú dobu dvoch rokov," vyjadril sa hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. 

V skúšobnej dobe ale spáchal štyri priestupky, a preto súd rozhodol, že pôjde do väzenia. "Odsúdenému súd určil, že do výkonu trestu musí nastúpiť najneskôr do 21. februára, inak sa dopustí marenia výkonu úradného rozhodnutia," dodáva Roman Tarabus. Momentálne je v policajnej cele a na krku má obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy