Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
50-sekundová lúpež v Trebišove: O peniaze páchateľovi vôbec nešlo
Zdielať na

50-sekundová lúpež v Trebišove: O peniaze páchateľovi vôbec nešlo

TREBIŠOV / 29-ročný muž v Trebišove mal v pláne s nožom v ruke lúpiť vo večierke. Od predavačky však nechcel peniaze, ale niečo celkom iné. Pátranie po páchateľovi sa po hodine skončilo veľkým prekvapením.

"Povedal – dajte fľašu. Predavačka mu dala fľašu a odišiel," uviedol Maroš Ďurka, majiteľ obchodu. Celá lúpež trvala iba 50 sekúnd. Keď chlap odišiel, 61-ročná predavačka privolala políciu pomocou núdzového signálu. Fľaša jej možno zachránila život. "Dala mu prvú fľašu, ktorá bola po ruke v sklade, whisky," doplnil majiteľ. "Na peniaze sa osoba ani neopýtala, zobrala fľašu alkoholu a z predajne odišla preč," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Polícia aj na základe kamerových záznamov začala ihneď pátrať po páchateľovi. Ten nakoniec všetkých prekvapil. Na policajnú stanicu prišiel dobrovoľne. "Krátko po pol deviatej večer sa na policajnú stanicu dostavila osoba, ktorá policajtom povedala, že je tou, ktorú hľadajú," uviedla Ivanová. Keď sa slová 29-ročného muža potvrdili, policajti ho zadržali. Vyšetrovateľ ho už obvinil zo zločinu lúpeže a požaduje jeho väzbu. "Keďže skutok spáchal závažnejším spôsobom a navyše so zbraňou, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov," uviedla Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy