Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodinný dom zhorel pre nešťastnú náhodu pri pílení dreva
Zdielať na

Rodinný dom zhorel pre nešťastnú náhodu pri pílení dreva

MOČENOK / Mladík len zakúril v kachliach, no skončilo sa to výbuchom a požiarom rodinného domu. Príbytok trojčlennej rodiny horel v nedeľu, 5. februára, večer v obci Močenok. Podľa mladíka za všetko môže nešťastná náhoda pri pílení dreva. S ohňom bojovali hasiči niekoľko hodín.

Krátko po vypuknutí požiaru z domu šľahali plamene a horela aj strecha. Podľa obyvateľov domu všetkému predchádzal výbuch v kachliach, a to krátko po tom, ako v nich zakúrili. "Išiel som dať drevo do kachieľ a zrazu len bim. Rana ako z dela," opísal obyvateľ domu. "Najprv horeli závesy, potom celá izba a už to išlo," doplnila mama obyvateľa domu. Mladík hovoril o tom, že pílil drevo a minul sa mu benzín. Pri tom, ako ho dolieval, sa zrejme dostal benzín aj na drevo.

"Vonku som mal pílu. Chcel som ju natankovať a vylial som mimo nádržky," uviedol obyvateľ domu. "Nevšimol si, že je to mokré, naložil to do kachieľ a vtedy to vybuchlo," povedala mama obyvateľa domu. "Aj mi to ruku zasiahlo," dodal mladík. Rodina sa ešte požiar snažila uhasiť, oheň bol ale silnejší a z izby sa postupne rozšíril aj na strechu. "Poslal som mamu aj sestru von, nech utekajú a potom som utekal za nimi," vysvetlil mladík.

S ohňom bojovali dobrovoľní aj profesionálni hasiči. Požiar sa čo najrýchlejšie snažili dostať pod kontrolu. "Pre silné zadymenie príslušníci zasahovali v dýchacích prístrojoch," informoval veliteľ zásahu HaZZ Šaľa Ondrej Sirota. "Postupne sme uhášali skryté ohniská z vonku aj z vnútra," uviedol Simon Durec z dobrovoľného HaZZ Močenok. Požiar sa hasičom podarilo uhasiť. Dom je ale teraz neobývateľný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy