Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bossa českého podsvetia zavraždil Slovák. Špeciálny tím na prípade pracuje už 17 rokov
Zdielať na

Bossa českého podsvetia zavraždil Slovák. Špeciálny tím na prípade pracuje už 17 rokov

ČESKÁ REPUBLIKA / Významná informácia sa objavila v súvislosti s vraždou kmotra českého podsvetia Františka Mrázka. Podľa informácií TV JOJ bol nájomným vrahom Slovák. Túto vyšetrovaciu verziu potvrdil i bývalý, vysoko postavený policajt a šéf tímu, ktorý mal celý prípad na starosti.

K najznámejšej vražde českých novvodobých dejín došlo v roku 2006 v pred zámkom Lhotka na Prahe IV. Je to 17 rokov, kedy tento zámok opustil vplyvný podnikateľ 90. rokov, predtým šéf podsvetia vexlákov, František Mrázek. K opancierovanému Mercedesu už nedošiel, profesionálnym spôsobom ho zastrelil vrah. Buď ostreľovačkou na niekoľko sto metrov, alebo zblízka pištoľou s tlmičom. Policajti to vedia, ale kvôli vyšetrovaniu nechcú viac prezradiť.

Bývalý šéf útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu, pre TV JOJ potvrdil, že všetky indície viedli k tomu, že nájomným vrahom bol muž zo Slovenska. Dôkazov bolo hneď niekoľko, ale boli nepriame a Slovák musel byť prepustený, pretože ako presvedčivé by pred súdom neobstáli. Vrah Františka Mrázka je tak stále na úteku. Špeciálny tím na prípade stále pracuje, ale bol za 17 rokov značne obmenený. Na dopadnutie a usvedčenie vraha má česká polícia už iba tri roky, potom bude celý prípad premlčaný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy