Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
František Dora mladší a Ladislav Alföldi sa priznali k ďalšej vražde
Zdielať na

František Dora mladší a Ladislav Alföldi sa priznali k ďalšej vražde

PEZINOK / Kedysi preňho vraždil a kryl mu chrbát, teraz je všetko inak. Ladislav Alfödli odkrýva obdobie v ktorom pre syna starostu Dolného Chotára Františka Doru mladšieho likvidoval biele kone. Obaja sa k vraždám z minulosti priznali. Poprava Kristztiana Madarasa sa ale pre viaceré nezrovnalosti vracia späť na začiatok. Na verejnosť vo štvrtok, 2. februára, vyplávala aj ďalšia z neobjasnených vrážd.

František Dora mladší aj jeho niekdajší pobočník Ladislav Alföldi si v súčasnosti už vo väzení odpykávajú právoplatné 25-ročné tresty. Biele kone likvidovali, aby ich umlčali. Jedným z nich bol aj Kristián Madarász. Pre nezrovnalosti ale Najvyšší súd túto jednu vraždu vrátil späť. Kľúčový svedok - člen vražedného komanda Sátorovcov Juraj Bugár má totižto vo vraždách mierny chaos. "Pomýlil si daný skutok s iným skutkom. Došlo tu k obyčajnému ľudskému pochybeniu pamäťovej stopy, keď si pomýlil jednu obeť s druhou," uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

O koho vraždu vlastne ide sa dostalo po prvýkrát na verejnosť práve po štvrtkových výpovediach oboch obžalovaných. Zlikvidovaný bol totižto aj ďalší biely kôň Daniel Jánoška. Táto vražda je novinkou. Obvinený zatiaľ nie je nikto a prípad má pod palcom Národná kriminálna agentúra. Alfödli tohto bieleho koňa mal zastreliť na pokyn Doru. Dora sa priznáva, že vraždy Jánošku a Madarasza išli cez neho, no odmieta že by bol objednávateľom. Tým ma byť gelnický podnikateľ Varga. "Bol akýmsi, nazvem to len takým kolieskom, nejakou časťou tej reťaze a preniesol požiadavku inej osoby na samotného vykonávateľa," uviedol Marek Para, obhajca Františka Doru. Alfödli to označuje za výmysel a ukazuje prstom iba na svojho bývalého šéfa. "Existujú dôkazy o tom, že objednávateľ je iná osoba, ktoré samozrejme bude musieť súd vyhodnotiť podľa vlastnej úvahy," informoval Para.

​Senát nakoniec vyhovel prokurátorovi a vraždu Madarasza vrátil späť do prípravného konania, pretože vyšla najavo aj likvidácia Daniela Jánošku. "Najlepšie procesný a právne čistý spôsob je, aby nedochádzalo k polemikám o zámene totožnosti skutku, keď budú obe vraždy na novo obžalované. Je lepšie to vyšetriť a zažalovať obe vraždy v jednom konaní," uviedol prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy