Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Podozrenie na machinácie a podplácanie. NAKA zasahovala na oddelení výstavby Mestského úradu v Spišsskej Novej Vsi
Zdielať na

Podozrenie na machinácie a podplácanie. NAKA zasahovala na oddelení výstavby Mestského úradu v Spišsskej Novej Vsi

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Národná kriminálna agentúra zasahovala vo štvrtok 2. februára od ranných hodín na mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, išlo o zásah vo veci podozrení z pokračovacieho zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a pokračovacieho trestného činu podplácania.

Príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry zaujímali na oddelení výstavby dve kancelárie. Jedna z nich patrí vedúcemu oddelenia. "Národná kriminálna agentúra zasahuje od ranných hodín na mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi vo veci podozrení z pokračovacieho zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a pokračovacieho trestného činu podplácania," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR.

Množstvo policajných áut pred mestským úradom zaujalo veľa ľudí. Úradníkov zase prekvapili policajti a NAKA. V kanceláriách prehľadávali celé vybavenie, kontrolovali dokumenty a zaisťovali dôkazy. Policajti údajne zadržali aj jednu osobu. "Vyšetrovateľ zadržal jednu osobu ako podozrivú a v súčasnosti sú vykonávané ďalšie zaisťovacie úkony," informovala polícia na sociálnej sieti. Zvyšok mestského úradu funguje v štandardnom režime.​

Primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik verí, že podozrenia, ktoré súvisia so zásahom na tamojšom mestskom úrade, sa nezakladajú na pravde. Podľa neho vedenie mesta celú situáciu podrobne sleduje. "O tomto zásahu som sa dozvedel od prednostu mestského úradu. Viem len to, čo zverejnila polícia na sociálnej sieti," uviedol Pavol Bečarik, primátor Spišskej Novej Vsi. Dodal, že mestský úrad je pripravený pri vyšetrovaní poskytnúť maximálnu súčinnosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy