Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Znásilnili ju na diskotéke: Dokazovanie bude náročné
Zdielať na

Znásilnili ju na diskotéke: Dokazovanie bude náročné

HUMENNÉ / Prišla domov v hroznom stave, odvtedy leží a s nikým nechce hovoriť. To sú slová zdrvenej mamy, ktorej dcéru mali znásilniť na diskotéke v Humennom. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci znásilnenia. Prípadu môžu výrazne pomôcť výsledky z expertízy dôkazov zo šiat mladej ženy, ako aj výsledky lekárskych vyšetrení.

"Povedala som dcére, keď ti naozaj ublížili, tak to nahlásme na polícii, bude to lepšie. Dcéra súhlasila a ja som zavolala políciu," uviedla matka poškodenej. Rozhodovanie nebolo ľahké. Rodičia 21-ročnej ženy sú pripravení na to, že dokazovanie bude v tomto prípade náročné. "Súd skúma všetky okolnosti, to znamená svedecké výpovede, veľmi dôležité sú aj lekárske správy, hneď prvotné po skutku, vyšetrenie u lekára, a takisto kamerové záznamy, ako sa tá osoba po skutku správala, ako vyzerala a podobne," uviedla Lucia Kurilovská, expertka na trestné právo.

Incident sa stal v jednom z podnikov v Humennom. 21-ročná žena bola podľa slov rodičov na rómskej diskotéke. To, čo konkrétne sa tam udialo, nie je jasné zatiaľ ani im. Vedia iba jediné, že ich dcéra bola v hroznom stave, čo potvrdzujú aj zábery, ktoré sa k nim dostali.

​Trestná sadzba môže byť v prípade znásilnenia až 10 rokov. Ak by išlo o chránenú osobu, trest môže byť vyšší. Výška trestu sa stupňuje aj v prípade, že by bola obeť znásilnenia napríklad pod vplyvom alkoholu. "Môže sa to posudzovať ešte prísnejšie z hľadiska obvineného, pretože je vlastne využitá jej bezbrannosť, ktorá je ešte znásobená tým, že bola pod vplyvom alkoholu alebo iných látok," doplnila Kurilovská. Polícia zatiaľ nikoho neobvinila. Podľa slov mamy sa mladá žena stále nemá dobre, je uzavretá a komunikuje iba minimálne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy