Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Za volant posadila batoľa: Mamičku z východného Slovenska už rieši polícia
Zdielať na

Za volant posadila batoľa: Mamičku z východného Slovenska už rieši polícia

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / S niektorými ľuďmi nepohnú ani každodenné dopravné nehody. Dôkazom toho je aj mamička z východného Slovenska, ktorá nechala šoférovať svoje batoľa. Videom sa pochválila na sociálnej sieti, kde si ho všimli policajti.

"Vodička motorového vozidla sa nevenovala plne vedeniu vozidla; vodička vozidla nie je jedna osoba, ktorá ovláda smer a rýchlosť vozidla; dieťa nebolo umiestnené v detskom zadržiavacom zariadení (v autosedačke)," informoval Tomáš Vrábel, riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru. Za uvedené porušenia hrozí podľa neho vodičke uloženie pokuty do 100 € alebo v blokovom konaní do 50 €.

Konanie vodičky je podľa Vrábela flagrantnou ukážkou nezodpovedného správania sa. "Môže dôjsť k závažným následkom na živote a zdraví najmä dieťaťa na kolenách vodičky, ktorému pri náraze môže spôsobiť nezvratnú ujmu na zdraví na celý jeho život," doplnil.

Polícia preto apeluje na rodičov aj vodičov, aby si uvedomili, ako dokáže aj nízka rýchlosť vozidla vplývať na nepripútaného človeka. "V prípade nutnosti prudkého brzdenia alebo iného náhleho zastavenia vozidla môže byť osoba vymrštená z vozidla a v konečnom dôsledku až usmrtená a to za cenu popularity na sociálnych sieťach," uviedla polícia na sociálnej sieti. Vodičov preto vyzýva k opatrnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy