Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rozsudok tragickej nehody vyriekol súd po 7 rokoch
Zdielať na

Rozsudok tragickej nehody vyriekol súd po 7 rokoch

SNINA / Šoféroval opitý, nabúral a jeho kamaráta na mieste spolujazdca to stálo život. Nehoda sa stala v sninskom okrese pred siedmimi rokmi. Už je známy právoplatný trest a vinník je dokonca za mrežami. Ani to však nedalo za prípadom definitívnu bodku. Odsúdený sa s dovolaním obrátil na Najvyšší súd SR.

Lukáš, ktorý sedel na mieste spolujazdca, žiaľ, zrážku neprežil. K nehode došlo v auguste v roku 2016. Auto o tretej nadránom narazilo do odparkovaného autobusu v obci Klenová. Za volantom sede vtedy 26 - ročný Martin. Zo znaleckého posudku vyplýva, že vodič v obci jazdil rýchlosťou 75km/h s alkoholom v krvi. Skončil v nemocnici.

Dve hodiny po nehode mu odobrali krv. "Vodič mal v čase odberu biologického materiálu hladinu alkoholu viac ako 1,65 promile," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove. "Som otvoril predné dvere, videl som botasku, som sa zohol a našiel som ich dvoch. Vodič sedel spolujazdcovi na nohách. Nereagoval nijak, až keď sa sklo nadvihlo, sa nadýchol," opísal svedok Michal. 

"Vy ste prišli o syna, ja o kamaráta, verte mi a prijmite moju ľútosť," uvádzali v záverečnej reči obžalovaného. Vodičovi pod vplyvom alkoholu priťažil fakt, že o vodičák už raz v minulosti prišiel, a to práve pre alkohol. A neskôr nafúkal aj ako cyklista. Práve tieto okolnosti sudcu odradili od trestu domáceho väzenia. Voči verdiktu prvostupňového súdu sa odvolal. Krajský súd ale jeho odvolanie zamietol. "Následne nariadil odsúdenému výkon trestu odňatia slobody v trvaní štyroch rokov," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová. A okrem toho aj doživotný zákaz šoférovať. Muž si už trest odpykáva, no prípad napriek tomu definitívne uzavretý nie je. "Proti rozhodnutiu odvolacieho súdu podal odsúdený dovolanie a aktuálne vo veci koná Najvyšší súd SR," informovala hovorkyňa Ivana Petrufová. "Tak, bojuje do konca. Také je súdnictvo u nás. Sedem rokov, jasný prípad a stále niečo vymyslia," reagoval na dovolanie otec nebohého muža. Kedy Najvyšší súd rozhodne, to známe nie je. Odsúdený muž zostáva za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy