Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Drogová razia vo Zvolene: V aute sa nachádzali tri osoby, vozidlo prehľadával aj pes
Zdielať na

Drogová razia vo Zvolene: V aute sa nachádzali tri osoby, vozidlo prehľadával aj pes

ZVOLEN / Dve razie zamerané na drogy v priebehu týždňa. Najnovší prípad je zo Zvolena, kde zadržali troch mužov v luxusnom aute. Vozidlo malo poľské evidenčné čísla, ale pasažieri boli Slováci.

Drogová razia prebehla pred očami vodičov, ktorí prechádzali hlavným ťahom na vjazde do Zvolena. Luxusné auto s poľskými evidenčnými číslami zastavili policajti pod mostom, zablokovali pritom celý jazdný pruh. "V súvislosti s týmto prípadom boli zadržané tri podozrivé osoby a vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

V aute sedela trojica mužov, hoci je auto registrované v zahraničí, posádka je zo Slovenska. Pravdepodobne to mali namierené do Lučenca. Policajná razia im prekazila ďalšie plány. S putami na rukách stáli na kraji cesty kým kriminalisti prehľadávali auto. Bol tam aj pes špeciálne vycvičený na vyhľadávanie drog. "Zaistené látky boli zaslané na expertízne skúmanie," doplnila Faltániová.

Okrem podozrivých látok zaistil policajný technik v interiéri auta viacero stôp. "Krajský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby psychotropných látok," vysvetlila Faltániová. 

Je to už druhá drogová razia na strednom Slovensku tento týždeň, okrem Zvolena zasahovali kriminalisti aj na vjazde do Banskej Bystrice. "V súvislosti s drogovou trestnou činnosťou začal vyšetrovanie aj vyšetrovateľ okresného riaditeľstva," ozrejmila Faltániová. Išlo o auto 38-ročného muža z banskobystrického okresu, ktoré policajti zastavili na vjazde do mesta. Aj v tomto prípade prebieha ďalšie vyšetrovanie. Či tieto dve razie spolu súvisia zatiaľ nie je známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy