Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na železničnom priecestí v Ivanke pri Dunaji zrazil vlak ženu
Zdielať na

Na železničnom priecestí v Ivanke pri Dunaji zrazil vlak ženu

IVANKA PRI DUNAJI / Podľa doterajších informácií prišlo vo štvrtok, 26. januára, v čase okolo 07:00 na riadne označenom železničnom priecestí so závorami a svetelnou signalizáciou k zrážke rýchlika so 76-ročnou ženou. Tá prechádzala uvedeným železničným priecestím v Ivanke pri Dunaji počas spustených závor pri spustenej signalizácií so svojim manželom a dcérou.

Trojčlenná rodina chcela prebehnúť cez zavreté závory na druhú stranu. Manžel s dcérou to stihli. Žiaľ manželka také šťastie nemala. Rozbehnutý rýchlik smeroval do Bratislavy. Keďže to je rýchlik na malej stanici nestojí. V asi v 100 kilometrovej rýchlosti 76-ročnú ženu zachytil. Jej manžel ešte stihol prebehnúť. Staršej pani chýbali len centimetre. Na nástupišti stálo množstvo ľudí, ktorí tragédiu videli. Zranené telo odhodilo cez padnuté závory a skončilo nehybne ležať na chodníku. "Zrazilo nejaké dievča čo išlo cez prechod a cez závory a zrazil ju vlak," povedal okoloidúci.

"Rušňovodič nedokázal zrážke zabrániť. Žena utrpela zranenia nezlučiteľné so životom," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Silvia Šimková. Rodina údajne mala namierené na druhú stranu stranu priecestia aby počkala na osobný vlak do Bratislavy. Policajti dokumentovali nehodu niekoľko hodín. "Doprava bola na prvej traťovej koľaji obmedzená na 10 km za hodinu. Druhá koľaj bola odstavená z dôvodu dokumentovania udalosti. Predmetná nehoda je v štádiu vyšetrovania," pokračovala Šimková.

Táto nehodová udalosť spôsobila meškanie 19 vlakov. V trvaní od 6 - 233 minút. Cestujúci z toho nadšení neboli. Mnohí meškali do prác či do škôl. "Všetci tu mrzneme. Ľudia tu nadávajú. Skoro tri hodiny čakáme. Nezaistili nám nič žiadnu dopravu. Dva vlaky čo mali ísť ani nezastavili, ktoré tu mali stáť takže nerozumieme čo sa tu robí," povedal okoloidúci. Polícia a železnice prosia ľudí, aby v žiadnom prípade cez padnuté závory, či svetelnú signalizáciu neprebiehali cez koľajnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy