Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V obci blízko Kysúc horela drevenica. Podľa svedka to bol už druhý požiar
Zdielať na

V obci blízko Kysúc horela drevenica. Podľa svedka to bol už druhý požiar

HORNÝ VADIČOV / Na Kysuciach v obci Horný Vadičov horela drevenica. Plamene ju poškodili natoľko, že ju zrejme budú musieť zbúrať. Stanislav, ktorý v nej býval, skončil v nemocnici. Nadýchal sa splodín horenia a oheň mu popálil tvár.

"Pri našom príchode už bol požiar v treťom štádiu horenia, ohne šľahali zo strechy. Našou prvoradou úlohou bolo ochrániť vedľa susediaci objekt," vyjadril sa k udalosti Miroslav Mekky, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Kysucké Nové Mesto. "Ja som nevedel či mám začať vynášať alebo čo mám robiť," povedal sused Ján. 

Vďaka rýchlemu zásahu profesionálnych aj dobrovoľných hasičov nezhorel susedný dom. "Ochladzovali sme susednú chalupu, lebo tá bola v najväčšom ohrození, tej drevenici sa už nedalo pomôcť," ozrejmil Ondrej Kubaščík z Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Horný Vadičov.

"Poškodená je fasáda a vo vnútri ešte nevieme aké budú škody," dodal sused Miroslav. "Tam hore sa býva, len teraz to bolo ploné dymu sme museli vetrať však to ešte furt horí bolo plno dymu museli to hasiči odvetrať," doplnil ďalší sused Ján. V drevenici už roky býva 60-ročný Stanislav, susedom veľkú radosť nerobí, práve naopak. "On tu bol bez záchoda a bez elektriky 20 rokov, on mal život veselý, pre neho bol svet gombička, tam je žihlava po pás v lete," ozrejmil sused Ján.

Stano zrejme zaspal a z drevenice vyšiel v poslednej chvíli. "Troška sa nadýchal, ale bol v pohode, stál pri plote bol vonku," dodal Ondrej Kubaščík DHZ Horný Vadičov. Drevenica nehorela po prvýkrát."Už to tu horelo raz 4-5 rokov dozadu, ale vtedy sa to uhasilo, asi zas od komína, tam má piecku a že tam bola diera," spomenul sused Miroslav.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy