Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Autobus s českými tínedžermi ostal nalepený na zvodidlá. Pomáhali im hasiči aj cestári
Zdielať na

Autobus s českými tínedžermi ostal nalepený na zvodidlá. Pomáhali im hasiči aj cestári

VYSOKÉ TATRY / 40 českých tínedžerov na výlet vo Vysokých Tatrách tak skoro nezabudne. Uviazli v autobuse, ktorý po šmyku skončil pod Vyšnými Hágmi opretý o zvodidlá. Nemohli sa dostať von a ani pokračovať v ceste.

"Pod týmto všetci vedia, čo sú tu, že ani zrnko," povedal šofér autobusu na margo úpravy cesty. Doviezol bezpečne tínedžerov z Čiech do Vysokých Tatier. Schádzal z Vyšných Hágov do Štôle a tam sa výlet skomplikoval. "Od zákruty sa autobus nedal ovládať. Keď sa mi zdalo, že sa mi to podarí zastaviť tak sa začal posúvať na zvodidlá," doplnil šofér. 

Na prvý pohľad akoby sa nič nestalo, o nič nešlo, lenže autobus sa nevedel odlepiť od zvodidiel. "Nemohol otvoriť dvere. V autobuse bolo uväznených 40 cestujúcich," vyslovil sa Juraj Chovanec, veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Poprade. Tínedžeri to zvládali s úsmevom na tvári, no ich vedúci veľmi nie. Hovoriť s nami nechceli, sledovali, čo sa deje. Hasiči spolu so šoférom a cestármi dohadovali, ako pohnúť s niekoľkotonovým autobusom. 

Všetci si mysleli, že bude po probléme, vodič sa tak postavil na ramená hasiča a druhý mu pomohol dostať sa dnu cez okienko. Policajti z oboch strán priebežne cestu uzatvárali, aj vtedy keď sa hasiči pomocou lana snažili vytiahnuť autobus od zvodidiel. Ani tak to nepomohlo, no hasiči to nevzdávali, chceli dostať autobus na cestu tak, aby ho čo najmenej poškodili. Nakoniec sa to podarilo a vodič nestihol hasičom ani poďakovať. Bol rád, že sa pohol a českí tínedžeri mohli v tatranskom výlete pokračovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy