Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Autobus havaroval na klzkej ceste. Zranili sa tri osoby
Zdielať na

Autobus havaroval na klzkej ceste. Zranili sa tri osoby

LIPTOVSKÁ OSADA / Vodiča autobusu, ktorý viezol študentov Erasmu, označili policajti za hrdinu. Zabránil totiž zrážke s autom, v ktorom sedeli mladí rodičia so 7 mesačnou dcérkou. Po šmyku zostali za Liptovskou Osadou v strede frekventovanej cesty na Donovaly.

"Vozidlo predo mnou dostalo šmyk, snažil som sa ho obísť, ale bohužiaľ sa nedalo zastaviť na klzkej ceste. Dostal som sa na kraj a to ma stiahlo dole," vyjadril sa šofér autobusu. Vodič autobusu sa snažil vyhnúť zrážke, začal brzdiť a zastavil autobus na krajnici. "Po zastavení sa autobus prevrátil do priekopy vedľa cesty," informuje žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

V autobuse ostali traja zranení, ostatným cestujúcim a ani vodičovi sa nič nestalo. Takisto ani posádke z auta, ktoré obchádzali. V ňom sedela mladá rodina. Cestujúci z havarovaného autobusu odišli hasičským autobusom na Donovaly. Tam presadli do náhradného autobusu. Cesta bola prejazdná v jednom jazdnom pruhu a dopravu riadili policajti. "Vodiči sa po dopravnej nehode podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania," povedala žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy