Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípad ženy, ktorá prehodila šteniatka cez bránu útulku, rieši polícia aj veterinárna správa
Zdielať na

Prípad ženy, ktorá prehodila šteniatka cez bránu útulku, rieši polícia aj veterinárna správa

PARTIZÁNSKE / Neznáma žena hodila do útulku v Partizánskom cez dvojmetrovú bránu šteniatka. Štyrom psíkom sa len zázrakom nič nestalo. Prípad rieši polícia aj veterinárna správa.

Zábery šokovali množstvo ľudí. K útulku prišli traja ľudia. Keď zistili, že je zatvorený, urobili nepochopiteľnú vec. Neznáma žena vzala šteniatka a surovo ich prehodila cez dvojmetrovú bránu. "Niesla ich ako vrece zemiakov. Triasla ním. Prehodila ho a keby tu je vlčiačka, tak to šteniatko roztrhá," uviedla Lucia Šlebodová z OZ Dajme šancu v Partizánskom. "Bolo to neľudské, veľmi drastické," skonštatovala veterinárka Gabriela Súlovská.

​V útulku už mená ľudí, ktorí sem šteniatka priviezli, poznajú, prípad rieši aj polícia. "Oni sa ozvali kolegyni, ktorej vynadali, nedalo sa s nimi rozprávať," opísala Šlebodová. "Nebolo prijaté trestné oznámenie, ale polícia o ňom vie a zaoberá sa ním z úradnej povinnosti," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Trenčín, Katarína Kuzmová. Zábery má v rukách nielen enviropolícia, ale prípad riešia aj pracovníci regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Prievidzi. "V krátkej dobe navštívia chovateľa, pokiaľ nie sú splnené podmienky, tak nariaďujú opatrenia," dodal Jozef Bíreš riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy.

Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o ľudí, ktorí v minulosti nechali šteniatka aj v iných útulkoch. Naposledy 12 psíkov v Topoľčanoch. "Chceme sa dopracovať k tej fenke, aby sme ju vykastrovali, alebo im ju odobrať, lebo to bude každý pol rok," uviedla Šlebodová.  Veterinári sú pripravení v krátkom čase veľmi rázne zakročiť. "Buď ide sankcia, alebo zviera sa odoberie," vysvetlil Bíreš. Šteniatka, ktoré do útulku prehodili, sú v poriadku. Dvom z nich našli nový domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy