Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Video pobúrilo ľudí v celom Partizánskom. Žena surovo prehodila šteniatka cez plot útulku
Zdielať na

Video pobúrilo ľudí v celom Partizánskom. Žena surovo prehodila šteniatka cez plot útulku

PARTIZÁNSKE / Do tunajšieho útulku priviezla trojica ľudí šteniatka. Brána však bola zatvorená a tak ich jedna zo žien cez ňu surovo prehodila.

Na pravé poludnie zastavilo pred útulkom v Partizánskom auto. Najskôr z neho vystúpili žena a muž. Zisťovali, či je otvorené. Po pár sekundách odišli. Vzápätí sa však na záberoch objavila ďalšia žena. Tá už držala v rukách šteniatka a snažila sa ich dostať do areálu.

Žena nemala nad šteniatkami žiadne zľutovanie. Prehodila ich cez veľkú bránu. "Na záberoch to bolo drastické. Sme zvyknutí, že nám tu ľudia nechávajú čokoľvek, ale toto bolo drastické," hovorí Lucia Šlebodová z útulku OZ Dajme šancu.

Z dvojmetrovej výšky hodila na zem najskôr dve šteniatka a vzápätí išla do auta po tretie. S tým naložila rovnako."Niesla ich ako vrece zemiakov. Triasla ním. Prehodila ho a keby tu je vlčiačka. Tak top šteniatko roztrhá," tvrdí Šlebodová.

Šteniatka mali obrovské šťastie a pád z výšky prežili. Boli iba v šoku. Podľa veterinárky mohlo všetko dopadnúť oveľa horšie. "Mohlo dôjsť k mnohopočetným zlomeninám, krvácaniam, bolo to veľmi drastické," informuje veterinárka Gabriela Súlovská."Takto sa to nerobí. Ľudia vedia, že môžu zavolať a vždy pomôžeme," hovorí Šlebodová.

Pracovníci útulku po ľuďoch na záberoch pátrajú. Veria, že sa prihlásia aj sami. "Podľa mňa je to trestný čin. Takto s ním zaobchádzať. Podľa mňa ide aj o týranie," hovorí Šlebodová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy