Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Topiace sa dieťa v Moldave nad Bodvou napokon prišlo o život
Zdielať na

Topiace sa dieťa v Moldave nad Bodvou napokon prišlo o život

MOLDAVA NAD BODVOU / Topiace sa dieťa, ktoré zachraňovali v stredu v Moldave nad Bodvou, napokon v nemocnici zomrelo. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová s tým, že polícia v týchto chvíľach miesto udalosti dokumentuje a zisťuje bližšie okolnosti.

"Polícia bola krátko pred 12.00 h požiadaná príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, ktorí boli privolaní k topiacemu sa dvojročnému dieťaťu v potoku, o asistenciu. Z vody ho vytiahol miestny občan, ktorý ho videl na hladine," uviedla. Dieťa prevzali záchranári rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí začali na mieste s oživovaním. Následne ho do nemocnice previezli leteckí záchranári. "Žiaľ, aj napriek enormnej snahe záchranárov a lekárov, dieťa krátko pred 14.00 h v nemocnici zomrelo," dodala Mésarová.

"Jeden z našich hasičov bol na mieste počas svojho voľna, iniciatívne zavolal na pomoc svojich kolegov," uviedla Matis Libová. Dieťa bolo podľa hovorkyne Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe (ATE) Zuzany Hopjakovej silne podchladené. Bližšie informácie o tom, čo sa stalo, nemá. "Po príchode na miesto bolo dieťa v sanitke, prevzali sme ho od posádky rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá začala kardiopulmonálnu resuscitáciu, my sme pokračovali," dodala s tým, že počas kontinuálnej resuscitácie dieťa odovzdali do starostlivosti detského ARO v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy